Familierecht Nederland
Juridisch advies en rechtsbijstand

Mediation bij echtscheiding

Bent u het samen eens dat een scheiding onvermijdelijk is en wilt u de scheiding in goed overleg met elkaar regelen, dan kan een mediator uitkomst bieden. U gaat samen met de mediator om de tafel zitten en in goed overleg tot afspraken komen. Onze advocaten zijn als mediator opgeleid om in overleg met u beiden, alle zaken die bij een scheiding moeten worden geregeld, te bespreken. Samen met onze mediator bespreekt u de oplossingen en de mediator zorgt ervoor dat de afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant.

Een mediation traject is zinvol en uiteindelijk levert het voor beide een win-win situatie op. Naast het met elkaar in gesprek blijven , zorgt onze ervaren mediator bij geschillen over een onderdeel van de scheiding dat na discussie een voor beide partijen aanvaardbare oplossing wordt gevonden.  In een ongedwongen setting met een ervaren bemiddelaar, in plaats van een kille en afstandelijke rechtzaal waar een rechter na het horen van partijen de beslissingen neemt.

Na het bereiken van een akkoord en het vastleggen van de afspraken in een echtscheidingsconvenant en soms aangevuld met een ouderschapsplan, dient de advocaat een verzoekschrift voor echtscheiding aan bij de rechtbank. In de meeste gevallen wordt de echtscheiding door de rechter uitgesproken en vastgelegd in een beschikking zonder dat u hiervoor hoeft te verschijnen in de rechtbank.

Overweegt u een mediation traject, vraag dan onze familierecht advocaten naar de mogelijkheden en laat u door onze ervaren en zeer deskundige scheidingsmediator begeleiden.