Familierecht Nederland
Juridisch advies en rechtsbijstand

Echtscheiding

U kunt uit elkaar gaan met een echtscheiding, een scheiding van tafel en bed of ontbinding van het huwelijk na scheiding van tafel en bed. Voor alle vormen van scheiden heeft u een advocaat nodig die bij de rechtbank een verzoek tot scheiding namens u moet indienen.

  • Bij een echtscheiding wordt het huwelijk beëindigd. Hiermee worden  alle juridische banden tussen u en uw partner verbroken
  • Bij een scheiding van tafel en bed bent u uit elkaar, maar blijft u volgens de wet getrouwd. U moet wel hetzelfde regelen als bij een echtscheiding. Een scheiding van tafel en bed kan een oplossing zijn als u van uw geloof niet mag scheiden. 
  • Bij ontbinding van het huwelijk na scheiding van tafel en bed eindigt uw huwelijk definitief. Dit verbreekt dan de juridische banden tussen u en uw ex-partner. Wil één van de partners het huwelijk laten ontbinden? Dan moeten de partners minstens 3 jaar gescheiden zijn van tafel en bed. 

Bij een scheiding moeten zaken geregeld worden, waaronder financiën, alimentatie, pensioenen, inboedel, vermogen en schulden, eigen woning. Zijn er ook kinderen, dan moet een omgangsregeling en kinderalimentatie worden geregeld.

Onze familierecht-advocaten hebben een ruime ervaring in echtscheidingen. Vraag een vrijblijvend advies en laat u terugbellen voor een afspraak: